zaterdag 26 december 2009

Les 5. 3D thema










In les 5 zijn we naar het CODA museum in Apeldoorn geweest. Dit museum had een tentoonstelling van De aard van het beest. Ik vond dit een heel indrukwekkende tentoonstelling. Ik stond echt te kijken van de verschillende materialen die er gebruikt waren. Echt super apart. Ik wist ook niet dat sommige materialen zo’n bepaalde emotie konden weergeven. De combinatie van de voorstelling en de gebruikte materialen waren echt heel sterk. Hier een paar afbeeldingen van de tentoonstelling.


Les 6. 3D

In les 6 ben ik weer verder gegaan met mijn droom te verpakken. Ik ben vorige les en thuis heel enthousiast bezig geweest met mijn tweede laag, want ik alleen vergeten ben om over na te denken is hoe ik het aan elkaar vast ga maken. Ik ben maar naar de werkplaats gegaan om te kijken of ze daar wat hadden waarmee ik het aan elkaar vast kon maken. Uiteindelijk heb ik wat dikker ijzerdraad gekocht en die in stukken geknipt zodat die door de bol heen kunnen en dat ik daar mijn tweede laag aan vast kon maken. Alleen kan ik het ijzerdraad weer moeilijk vast maken aan de eerste laag. Dus toen ben ik maar verder gegaan met het maken van mijn twee laag en bedenk ik nog wel iets om het vast te maken. Misschien kan ik de uiteinden van het gehaakte ijzerdraad wel zien vast te maken aan mijn eerste laag, alleen ben ik bang dat het niet stevig genoeg is om te blijven staan. Misschien dat ik wat dikker ijzerdraad er tussen kan vlechten waardoor het wat steviger wordt en het recht op blijft staan.

Les 5. 3D

In deze les ben ik verder gegaan met mijn verpakking. Ik loop een beetje vast bij mij tweede laag. Mijn eerste laag heb ik gehaakt en dat is heel mooi geworden. Mijn tweede laag wil ik met ijzerdraad en twee kleuren wol gaan doen. Ik zat te denken aan dik ijzerdraad en dan een soort van frame als twee laag te maken en dan wol er door heen te vlechten. Maar ik denk niet dat dat mooi wordt, want ik wil dat het meer één geheel wordt. Ik heb toch ook nog even wat met touw geprobeerd, maar dat werd ook helemaal niet zoals ik het wilde. Dus toen bedacht ik me dat ik het ijzerdraad (dun ijzerdraad) ook wel kon gaan haken, en dat dan samen te voegen met de wol. Daar ben ik deze les nog even mee bezig geweest.

Les 4. 3D

In les vier ben ik verder gegaan met het maken van mijn eerste laag. Ik heb vier kleuren wol gekocht en ga die kleuren samen haken. Dit ga ik in rondjes doen maar ook in reepjes en die ga ik samen verbinden. Ik weet nog niet zo goed hoe ik nou precies de twee laag wil maken. Ik weet wel dat ik dat met ijzerdraad en wol wil doen, maar nog niet zo goed hoe.

Les 4. 3D thema

Het hout was niet goed gelukt.


Waar ik ook nog aan zat te denken qua materialen was namelijk een pvc buis als dikke nerf en dan een doorzichtig buisje met ijzerdraad als tweede splitsing en als laatste zat ik te denken aan lijm.

Ik had het voorbeeld van hout een beetje plat gemaakt, maar wat me ook heel leuk lijkt is om de nerven wat omhoog te laten komen. Zo wordt het toch wat meer 3d. Ik kan dit nog proberen om dat met het hout te doen, of ik kan met pvc buis doorzichtig buis met ijzerdraad en lijm gaan proberen.

maandag 7 december 2009

Les 3. 3D

De derde les kregen we de opdracht je moet iets beschermen. Je mocht zelf weten wat dat was. Het kon zowel een herinnering zijn als een voorwerp. Je kon dus uit van alles kiezen. Dit voorwerp ga je inpakken met drie verschillende lagen. Deze lagen hoeven niet hetzelfde materiaal te bevatten. Je moest ook goed nadenken over de vorm van de verpakken, soms kon het zelfs al wat verklappen over wat erin zit.
Ik wil mijn droom beschermen. Als eerst laag wil ik met vier kleuren dikke wol draad gaan haken. En dat dan samen aan elkaar bevestigen. Het moet met verschillende bollingen zijn. De vier kleuren staan voor de mensen die mij altijd hebben gesteund voor mijn droom.
Als tweede laag wil ik ijzerdraad met twee kleuren dikke wol draad. Deze twee kleuren staan voor de twee personen die mijn basis zijn en het ijzerdraad ben ik zelf en ik ben sterker geworden. Ik denk dat ik het ijzerdraad met de wol eromheen wil haken, ik weet nog niet zo goed hoe ik dat ga doen. Wat ik wel doe is dat ik niet meer de kleuren ga mengen, maar de twee kleuren apart hou waardoor je het beter kan zien. Misschien ga ik het haken en maak ik het vast aan het ijzerdraad. Ik zit eraan te denken om het ijzerdraad ook een beetje rond te maken met daar weer rondingen in. Ik wil dit niet te druk maken, omdat mijn eerste laag al redelijk aanwezig is.
Als derde laag wil ik alleen ijzerdraad. Ik weet nog niet of ik nog stukjes dikke wol terug wil laten komen. Het ijzerdaad staat voor mij, en dat ik het nu echt alleen moet doen. Misschien dat ik iets van patronen in het ijzerdraad maak, maar het moet wel duidelijk worden omdat hij eerste twee lagen al redelijk druk zijn.

Les 2. 3D

Voor de tweede les moesten we proefjes maken in drie fasen, eerst helemaal dicht, dan wat minder dicht en dan transparant. Dit waren dan weer twee materialen samen. En dit moest je dan 3 keer doen.

Les 1. 3D

De eerste les was de opdracht om proefjes mee te nemen van twee verschillende materialen samengevoegd. Dit konden twee harde materialen zijn, twee zachte materialen zijn of een combi van een hard en een zacht materiaal. Dit kon geplakt, geweven, geborduurd, genaaid, gevlochten enz.

Les 3. 3D Thema

In de derde les gingen we dus verder met de opdracht. Ik had bedacht om mijn voorwerp om te zetten in hout. Toen ik naar mijn boetseer werk keek deed het me denken aan hout. Ik kreeg daarbij een houtig gevoel. Ik had ook nog wel andere materialen bedacht, maar Hans vond het een goed idee dat ik verder ging met hout. Na het bespreken ben ik de werkplaats in gegaan en ben ik bezig gegaan met mijn onderwerp van hout.


Thuis heb ik het hout in elkaar gezet. Ik vind het niet goed gelukt, omdat de verschillende naden teveel op elkaar lijken. Ik moet veel beter verschil in de naden laten zien. Het contrast moet dus veel groter. Ik zit er toch over na te denken om verschillende materialen te gaan gebruiken.

Les 2. 3D Thema

Voor de tweede les was het de bedoeling dat je verder ging met je voorwerp en die werd aan het einde van de les beoordeeld. Aan het einde van de les gingen we het over de volgende opdracht hebben. Dat is het voorwerp wat je heb geboetseerd heb omzetten in een ander materiaal. Ik was heel erg geïnspireerd door de structuur van het vleugeltje. De bedoeling was dat je voor de volgende les 10 schetsen maakte en ging bedenken wat voor een vorm je wilde maken. En voor de volgende les nadacht over welke materialen je wilt gaan gebruiken.

Les 1. 3D Thema

In de eerste les moesten we voorwerpen uit de Natuur meenemen. In deze les gingen we inzoomen op een detail van een voorwerp en dat deel gingen we naboetseren. Het was de bedoeling dat je een deel van je voorwerp gedetailleerd ging maken, en de rest niet zodat je het verschil goed kon zien.