vrijdag 13 november 2009

Beoordeling

Bij de beoordeling moest je vertellen wat je het beste en het slechtste werk vond en waarom.
Mijn slechtste werk vind ik mijn houten figuur. De structuur vind ik heel mooi geworden, alleen de volumes kloppen niet helemaal.
Mijn beste werk vond ik eerst mijn voet, alleen toen hij uit de oven kwam vond ik hem wat minder mooi geworden. Hij was wat ingezakt, en de hak was wat platte. De onderkant van de tenen waren ook wat plat geworden. Dus mijn beste werk vind ik mijn gesloten vorm. Ik wist redelijk snel wat ik wilde, alleen werd hij op een gegeven moment een beetje saai. Toen heb ik hem samen met mariette op zijn billen gezet, en zo werd de compositie veel interessanter.

Mens met stoel


De opdracht was een mens met stoel de maken. De bedoeling hiervan is dat je een deel mens en een deel stoel maakt. Het kon dus meer stoel zijn met een beetje mens, of juist veel mens met een beetje stoel.










Je moest eerst schetsen op papier, en dan vier kleine schetsen van klei maken. Ik wilde iets doen met een gebogen rug, en dan een been omhoog of alleebei de benen omhoog.
Uiteindelijk moest je er één uitkiezen en die dan in het groot maken. Dit mocht je met was of klei doen.
Ik heb voor de positie gekozen dan ze naar achter in een bruggetje staat en dan allebei de benen in de lucht.
Zodat de buik het zitvlak is.
Ik vind hem goed gelukt, de structuur van de benen is erg grof. Het contrast tussen de benen en het lichaam vind ik heel sterk.

Hout mens figuur

De opdracht was een mens figuur van hout te maken. Je moest hier gebruik maken van afval houtjes. De houding mocht je zelf verzinnen. Ik vind mijn mens figuur goed gelukt, alleen is hij een beetje plat. Ik had bij het figuur meer volume moeten aanpassen.